torstai 28. tammikuuta 2016

Pizzapäivän kevyempi pinaattipizza (gluteeniton, maidoton)

Mun on nyt kaksi viikkoa ainakin tehnyt hirveästi mieli tehdä omatekoista pizzaa meille. Nyt vihdoinkin eilen päätin sitten toteuttaa tämän ajatuksen käytännössä ja kokeilla mitä tulee. 

Vähän jännitti, koska yrityksenä ensimmäistä kertaa ikinä tehdä gluteeniton ja maidoton versio itselleni poikaystäväni liha&juusto pläjäyksen ohella (sama gluteeniton pohja sentään). Alkuhämmennyksen jälkeen molemmat pellilliset onnistui kuitenkin todella kivasti ;)


No.1: Pinaatti, chilikastike, paprika, punasipuli, kapris, kananmuna, herkkusieni, kinkku
No. 2: Kauheasti kaikkia erilaisia lihoja ja kasviksia ja juustoa

Vinkki: Kokeile tomaattikastikkeen sijasta chilikastiketta pohjana, hullun hyvää!

Pizzapohja (n.1 pellillinen):
25g hiivaa
n. 2,5dl kädenlämpöistä vettä
2-3rkl kookosöljyä
n. 4-5dl gluteenittomia jauhoja 

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen ja lisää öljy ja suola.
Lisää jauhot ja sekoita taikinaksi (lisää tarvittaessa jauhoja kunnes takina ei enää jää kiinni kulhoon). Peitä kulho liinalla ja anna kohota n. 15min.

Täytä makusi mukaan ja paista 225 °C:ssa n. 15-20 minuuttia. 



Ja nyt aion lässähtää hetkeksi sohvalle nauttimaan palasen tuota herkkupinaattipizzaani, koska olen ihan totaalisen naatti päivän reenien ja asioiden hoitelun jäljiltä.. Huoh!

<3: Tiina


Ei kommentteja: