tiistai 24. heinäkuuta 2018

VALENCIAN PARHAITA NÄHTÄVYYKSIÄ

Olen tehnyt aiheesta postauksia aiemminkin, mutta tässä ehkä tähän mennessä kaikkein kattavin. Olen koonnut tähän omat suosikkini, joista osassa on tullut itse jo vierailtua ja osassa tulen vielä ehdottomasti vierailemaan täällä asuessani.  Listajärjestys on satunnainen, eikä paremmuusjärjestyksessä, sillä mielestäni kaikki ovat yhtälailla vierailun arvoisia kohteita. Mikäli tiedät jonkun kokemisen arvoisen kohteen Valencian kaupungin alueella, jota ei listalta löydy, vinkkaa ihmeessä!

City of Arts and Sciences
Tästä olen tehnyt kokonaisen blogipostauksen aiemmin, josta löytyy kattavampaa informaatiota keskuksesta. Todellinen upea nähtävyys ja varmasti Valencian tunnetuin sellainen. Suosittelen.



Jardin del Turia
Upea pitkä puisto, joka kiertää aina keskustan ympäri satama-alueelle saakka. Suosittu kuntoiluun, pyöräilyyn ja pikniköintiin.



La Seu katedraali ja El Miguelete torni
Vanhassa kaupungissa sijaitseva upea katedraali, jonka yhteydessä Migueleten kellotorni. Molempiin pääsee pientä maksua vastaan sisälle, katedraali on hieman kalliimpi. Tornia voin ehdottomasti suositella, sillä hinta on vain 2€/hlö ja näkymät ovat kyllä sen arvoiset! Portaita on kiivettäväksi kuitenkin aikamoinen määrä, joten vaatii hieman parempaa kuntoa ja korkokengät kannattaa jättää kotiin. Tornikäytävä on myös todella kapea ja jyrkähkö, joten ruuhka-aikaan kannattaa varautua myös väistelemään muita kävijöitä hyvinkin jännittävin tavoin. Itsehän tärisin kuin haavanlehti korkean paikan kammoni kanssa, mutta suosittelen siltikin menemään!

     


Central Market (Kauppahalli)
Tämä on hyvin suosittu ja tunnettu kauppahalli, eikä siltikään hinnoilla pilattu. Sisällä runsaasti erilaisia ostos- ja ruokailuvaihtoehtoja edulliseen hintaan. On erittäin suosittua käydä esimerkiksi täältä ostamassa eväitä ja menemällä Turian puistoon piknikille ja viettämään aurinkoista päivää.



Lonja de la Seda
Vanha, historiallinen ja tärkeä, erityisesti silkkiin keskittynyt kaupankäynnin keskus aikoinaan. Ehdottomasti myös vierailun arvoinen kohde komeutensa ja tärkeän historiansa vuoksi, eikä pääsymaksukaan ole paria euroa enempää.



Torres de Serranos
Ulkoisesti erittäin komeat tornit ovat aikoinaan toimineet porttina vanhaan kaupunkiin. Toimivat nykyisin nähtävyytenä ja muistona vanhasta, torneihin on myös mahdollista kiivetä maisemia katselemaan pientä maksua vastaan. Maisemat eivät ole yhtä komeat kuin Migueleten tornista, joten jokainen päättäköön itse mennäkö vaiko eikö. Näkemisen arvoiset kuitenkin ihan maan tasaltakin.



Museo de la Almoina
Arkeologinen museo maan alla. Yläpuolelta ulkoa voi vesielementin läpi ihastella erittäin hyvin säilyneitä roomalaisia kylpyaltaita, mutta näkymä on niin suppea, että vierailu sisälle museoon kannattaa tehdä! Kaupunki päätti aikoinaan tehdä paikasta museon, kun maan alta kaivausten yhteydessä löytyi todella hyvin säilyneitä jäännöksiä vanhoista roomalaisista rakennelmista. Moni opastettu kävelykierros sisältää tämän kohteen (ulkopuolelta siis) ja kertoo tarkemmin paikan historiasta, joten edelleen voin näitä kierroksia kyllä lämpimästi suositella. Maksat siitä mitä saat, päätät itse hinnan -periaatteella. 




Puerta de la Mar
Aikoinaan kaupungin itäisenä porttina toiminut, nykyään hieno monumentti keskellä hienoja rakennuksia ja puistoja keskustassa. Itse ajelen bussilla tämän ympäri aina töiden jälkeen kotiin mennessäni ja tämä on bussimatkani lempikohta. Portissa on mielenkiintoisia yksityiskohtia, joten yksinkertaisuudessaan kannattaa silti hetki viettää tätä ihastellessa. 



Estacio del Nord
Juna-asema, upea nähtävyys ulkokuoreltaan. Myös erittäin helppo kohde sisällyttää matka-ohjelmaan, jos sattuu olemaan vaikkapa junalla liikenteessä. 

c)wikipedia


Plaza de Toros
Härkätaisteluareena aivan Nord -juna-aseman vieressä. Rakennukset ovat erityisesti pimeän aikaan todella upeat näyttävän valaistuksensa johdosta.

c)lovevalencia.com


Plaza de la Virgen
Aukio vanhassakaupungissa, jonka ympäriltä löytyy katedraali, basilica ja runsaasti tilaa istuskella katsellen suihkulähdettä. Aukiolla on myös ravintoloita.



Plaza de la Reina
Aukio vanhassakaupungissa, historian ympäröimänä myöskin ja sisältää yhtä lailla ravintoloita. Useassa kuitenkin varmasti turistihinnat...

Plaza del Ayuntamiento
Kaupungintalon aukio on iso keskusaukio keskustassa. Aukiolta haarautuu tiet vanhaan kaupunkiin ja moderniin keskustaan. Keskellä hieno suihkulähde, joka iltaisin vaihtaa väriä. Upeita rakennuksia ympärillä. Alueen ravintolat voivat olla hieman huonolla hinta-laatusuhteella turistikeskittymänsä vuoksi.



Calle Colón
Ostoskatu täynnä erilaisia ostosmahdollisuuksia ketjukaupoista pienempiin putiikkeihin. Myös erilaisia ravintoloita ja ruoka/elintarvikekauppoja. Jos jotain päällepantavaa tarvitsee, täältä sitä löytyy! Kaikki helposti yhden kadun varrella.

Port de Valencia
Valencian satama-alue. Mukava paikka vaikkapa iltakävelyille, alueella on ravintoloita ja yökerhoa veden päällä. Iltaisin voi vaikkapa istuskella laiturilla katsellen viereisen yökerhon tohinaa ja kuunnella sieltä kaikuvia salsamusiikin sointuja, jos ei sisälle ravintolaan halua mennä.



El Cabanyal
Rannan tuntumassa oleva vanha kalastajakylä -asuinalue täynnä perinteikästä historiaa. Alue on kuin Kuuban Havanna pienoiskoossa. Tästäkin olen tehnyt erillisen blogipostauksen.



Playa de la Malvarrosa
Valencian iso upea uimaranta! Kesäisin ruuhkainen, mutta tilaa löytyy silti, sillä ranta on todella leveä. Rannalta löytyy runsaasti aurinkotuolimahdollisuuksia (hinnat 5€/tuoli) sekä tilaa niille, jotka ei tuoleja tahdo. On myös lentopallokenttiä peleistä pitäville sekä vesiurheilumahdollisuuksia. Rantabulevardilta löytyy myös useita rantaravintoloita, joissa voi maistaa vaikkapa kuuluisaa Valencian paellaa tai Agua de Valencia -cocktailia. Hintataso ja laatutaso vaihtelee, joten kannattaa tutkia arvosteluja netistä ennenkuin ravintolansa valitsee.



Port Saplaya
Satama-alue hieman kaupungin ulkopuolella. Värikkäitä rakennuksia sisältävä alue muistuttaa hieman Venetsiaa. Matka taittuu helposti julkisilla tai taksilla, tai vaikkapa mukavan pyöräretken merkeissä rantaviivaa pitkin.

c)wikipedia


Parque Natural de la Albufera
Upea iso luonnonpuisto, jossa pääsee veneilemään pitkin järveä, pyöräilemään vaikkapa järven ympäri pitkin puistoaluetta tai nauttimaan ihanista luonnon rannoista, jotka eivät ole yhtä täytenäisiä kuin pääranta Malvarrosa. Itse en ole paikassa vielä päässyt käymään, mutta tulen tekemään paikasta vielä erillisen blogitekstin sen hetken koittaessa (toivottavasti pian!). Samaten yllä mainittuun Port Sa Playaan olisi tarkoitus suunnata mahdollisimman pian ja postausta tulee siitäkin erikseen, pysykää kuulolla siis.

c)wikipedia

Valencian alueella ja keskustan rajojen ulkopuolella on todella paljon tekemistä ja nähtävää ja kaikki ei tähän listaan nyt mahtuneet. Valenciasta on helppo tehdä retkiä myös ympäröiviin kaupunkeihin ja kyliin, joten jos matkasi aikataulu antaa periksi, tee jokin retki kaupungin ulkopuolellekin. Itse tulen päivittämään tänne blogiin sekä instagramiini kuvia ja kokemuksia sitä mukaa, kun seikkailuja eteen tulee. Luvassa on vielä muun muassa retki Montanejosin luonnon altaisiin, Game of Thronesin kuvauspaikoille Peniscolaan, Alicanteen ja vaaleanpunaiselle järvelle sekä paljon muita upeita retkikohteita. Tässä siis vain muutama mainitakseni. ;)

Hyvää viikon alkua kaikille!
<3: Tiina Johanna



*Kaikki kuvat ovat itse ottamiani, ellei kuvatekstissä toisin ole mainittu. Ethän kopioi luvatta.

Ei kommentteja: