keskiviikko 30. toukokuuta 2018

MADRIDISSA KAIKKI HYVIN

Mistä aloittaa?

Matka on alkanut vauhdikkaasti ja nyt istumme väsyneenä vanhassakaupungissa Madridissa hostellimme aulassa tekemässä konehommia, koska tämä on ainoa paikka missä wifi toimii. 

Viime viikko oli täynnä jännitystä, stressikohtauksia, iloa ja itkua. Jännittynyt ja iloinen reissuun lähdöstä, mutta itkukohtauksia ja stressiä ihan hölmöistäkin tilanteista tuli loppuviikkoa kohden lähes päivittäin. Kroppa alkoi selkeästi tunnistaa, että nyt ei lähdetä vain parin viikon lomalle, vaan mennään ihan oikeasti pidemmäksi aikaa. Onneksi perjantainen reggaeton tanssiryhmämme esitys meni kivasti ja sai ajatuksia muualle. Seuraavan kerran hyppäänkin takaisin tanssiremmiin vasta loppuvuonna!

Muuttomme tapahtui kaikki yhden päivän aikana, kamat varastokoppiin ja asunnon loppusiivous siihen perään. Pääsimme vasta myöhään illalla tätini luo nukkumaan, seuraavana aamuna lento Madridiin. 

Jo heti lentokentällä alkoivat kommellukset, kun Mikan matkalaukku hajosi jo Hki-Vantaan päässä. Ei auttanut kuin toivoa että laukku kestäisi joten kuten perille saakka matkalaukkuvyön voimalla. Onneksi kesti, emmekä joutuneet keräilemään Mikan kalsareita ja sukkia ympäri kenttää ja laukkuhihnaa. ;) 


Hostellimme on rento, nuorekas ja vähän rähjäinen. Niinkuin odottaa voi halvalta vanhankaupungin hostellilta. Silti ihan okei. Muut vieraat ovat onneksi kohtuu hiljaisia, suurin osa äänistä kuuluu vain kadulta. Asuinalue on juuri meille sopiva, koska rakastamme vanhoja kaupunginosia ja erilaisia asuinalueita enemmän kuin ydinkeskustan modernia vilskettä. Ympärillä on vanhaa taiteellista arkkitehtuuria ja värikkäitä rakennuksia, todella mielenkiintoista asukaskuntaa ja ihania paikallisia pieniä baareja ja ravintoloita, joita ei ole hinnalla pilattu. 

Olemme kävelleet paljon tutustumassa paikkoihin, keskustaan ja sen ulkopuolelle. Suosimme ehdottomasti näitä pieniä paikallisia tapasbaareja, joissa on aito espanjalainen tunnelma ja henkilökunta osaa hädintuskin sanaakaan englantia. Oma kielitaito on päässyt jälleen yllättämään, kannattaa vain uskaltaa puhua! 

Nähtävyyksiä on kierrelty toki myös, Kuninkaallinen palatsi ja Plaza de Espana, Gran Vian ihmisvilinä ja Puerta de Toledo. Valitettavasti ilmat täällä ei ole ihan sitä mitä Espanjan reissulta yleensä voisi odottaa näin touko-kesäkuun vaihteessa, täällä nimittäin satelee vettä ja lämpöasteita on hädin tuskin kahtakymmentä välillä. Tästä syystä myös Retiron puiston retkemme on siirtynyt edemmäs ja edemmäs, mutta huomenna on viimeinen päivämme täällä ja se on huomisen ehdoton ohjelma, säästä huolimatta! (Sitä paitsi huomenna pitäisi jo paistaa..) ;)

Katsotaan miten puistopäivän käy ja onnistutaanko upottamaan soutuveneemme järveen. Reissuamme pääsee reaaliaikaisesti seuraamaan instagramissa @tiinajohannaaa!




Puerta de Toledo








Palacio Real

Suomessa kuulemma paistaa ja on kuuma, vaihtelu virkistää! ;)


<3: Tiina Johanna


Ei kommentteja: