lauantai 2. kesäkuuta 2018

TURKOOSIN VEDEN ÄÄRELLÄ KESKELLÄ MADRIDIA


Viimeinen päivämme Madridissa, vihdoin hyvät ilmat suosivat ja kuten jo viime päivityksessä paljastin, niin suuntana päivä Parque del Retirossa. Retiron puisto on iso puistoalue Madridin keskustassa, jossa on hyvät lenkkeilymahdollisuudet sekä tilaa monenmoiselle muullekin liikunnalle, peleille ja oleskelulle. Puisto on koko komeudessaan suosittu nähtävyys turistien joukossa, joten tähän kannattaa varautua. Alueella on paljon kahviloita ja kioskeja, joista saa purtavaa ja juomista ja jossa on hyvä nautiskella maisemista (hintataso saattaa tosin olla hieman kalliimpi sijainnin vuoksi). 

Retiron puiston keskellä on ihana vesialue, jossa on mahdollista päästä soutelemaan sinisellä idyllisellä jollalla. Tämä toki maksaa ja jonottamiseen kannattaa myös varautua, tämä kun on sen verran suosittu aktiviteetti. Veneen hinta oli 6-8€, riippuen kellonajasta, ja soutuaikaa 45min. Meillä jäi soutelut väliin, sillä jonoa oli aurinkoisen päivän kunniaksi sen verran paljon, että ei huvittanut paahteeseen jäädä seisoskelemaan. Sen sijaan katselimme pitkän aikaa muita soutelijoita rannalta ja nautimme tohinasta.


Vaikka moni varmasti hyödyntää metroa ja muita julkisia kulkuneuvoja kulkiessaan Madridissa, niin me hoidimme kaikki matkat kävellen. Kyllä, se on mahdollista. Matkat ei oikeasti ole edes kovinkaan pitkiä ja menet sitten mihin tahansa keskustan alueen nähtävyyksistä, niin kävellen onnistuu oikein hyvin, jos vain siis kunto antaa periksi (n. 30min kävelyitä/suunta keskimäärin meillä). Jos vain siis majoitut keskustan alueella, niin suosittelen ehdottomasti unohtamaan sen metron välillä ja ottamaan jalat alle. Matkat kannattaa ottaa myös pienen tutkimusmatkan kannalta, se päämäärä kun ei aina ole se paras asia!


Seuraavaksi luvassa kuulumisia Valenciasta, eilen pääsimme vihdoin kotiutumaan uuteen kotiimme tänne ja ensimmäinen päivä tuli tietenkin viettyä rannalla. Missäpä muuallakaan! Reealiaikaiset kuulumiset instasta @tiinajohannaaa. ;)

<3: Tiina Johanna




Ei kommentteja: