torstai 1. maaliskuuta 2018

TALVINEN TALLINNA


Huhhuh, kyllä on kylmä! Eilen illalla kotiuduimme takaisin Tallinnan reissultamme ja nyt vasta alkaa kropan syväjäätyminen helpottaa. Minilomamme oli oikein mukava ja hyvä irtiotto arjesta, mutta kova pakkanen yhdistettynä pistävään merituuleen ja huonosti lämmitettyihin kivirakennuksiin aiheutti vähän harmistusta. 

Kylmyyden taso aiheutti parillakin tapaa muutoksia matkasuunnitelmiin, sillä jouduimme shoppailemaan lisää villapaitoja ja pitkiksiä, vaikkei shoppailu alunperin kuulunut suunnitelmiin. Jouduimme myös jättämään väliin esimerkiksi näköalapaikoille kiipeilyt, koska edes nämä useat villapaidat päällä ei tarjennut olla ulkona kauaa. Tyydyimme vaihtoehtoisesti siis pysymään vanhassa kaupungissa sekä majapaikkamme lähistöllä.


Kaikkeen onneksi sopeutuu ja onhan se vanha kaupunki (meidän mielestä ainakin) se hienoin osa Tallinnaa.  Lumen peittämät kadut ja pastellinväriset persoonalliset vanhat rakennukset olivat kaunis näky ja ehdottomasti fiilistelyn arvoinen asia. Kävelimme paljon tutkimassa kujia ja sivukatuja, aurinkokin onneksi suosi meitä välillä vaikka kylmä olikin. Vaikka aiemminkin olemme Tallinnassa käyneet, niin kyllä uusiakin nurkkia tuli koluttua ja oli hauskaa osata jo hieman kulkea paikoissa valmiiksi. 

Tutustuimme matkalla tuttuun tapaamme myös muutamaan uuteen ravintolaan ja kaikki ruokakokemukset olivat erinomaisia. Jes. Muutama hyvä vinkki jäi vielä testaamatta, mutta ensi kerralla sitten. ;) Kuitenkin ehdottomasti suosittelun ja käymisen arvoisiksi paikoiksi valikoituivat muun muassa seuraavat:

1. Kompressor - spesiaalina suolaiset ja makeat ruoat lättyjen sisällä ja edullinen hintataso. Oma lempparini.



2. Hell Hunt - ensimmäinen pubi laatuaan, mielekäs ja rento ilmapiiri sekä keskihintainen hintataso. Mikan lemppari.




3. Spot - idyllinen ja laadukas a la carte -ravintola, todella edullisia ruokia ja lounasmenuja, mausta kuitenkaan tinkimättä. Hyvä palvelu.





Kaiken kaikkiaan miellyttävä reissu, tosin ensi kerralla valitsemme ajankohdaksi kesän. Heh. No, ainakin on nyt uusia villapaitoja ja jälleen olemme yhtä matkakokemusta rikkaampia, sehän se on kaikkein tärkeintä! Kivaa oli! 

St. Catherine's Passage

Viru Gates



St. Catherine's Passage





St. Catherine's Passage





Psst. Viro juhli juuri omaa satavuotista itsenäisyyttään, joten siitäkin syystä maa kuuluu ehdottomasti tämän vuoden matkatärppeihin. Pistä siis korvan taakse, jos et niin jo ole tehnyt! ;)

Seuraavaa reissua (lämmintä sellaista) odotellessa!
<3: Tiina Johanna



Ei kommentteja: