tiistai 9. lokakuuta 2018

SAGUNTON HISTORIALLINEN PIENI KYLÄ

Viime aikoina olemme panostaneet tekemään erilaisia tutustumisretkiä läheisiin kaupunkeihin ja kyliin Valencian maakunnan alueella. Osa kylistä löytyy ihan jopa kävelylenkin tai pyöräilylenkin päästä, ja osa on saavutettavissa esimerkiksi lähijunalla alle tunnin matkalla. Oma asuinalueemme sisältää sopivasti pienen oman juna-aseman nimeltä Valencia-Cabanyal, jota olemme suosineet myös tätä retkeä tehtäessä. Lähijunamatka idylliseen Sagunton kylään kesti vaivaiset 25min ja paikka oli helposti saavutettavissa vain yhden päivän retkeä ajatellen.


Sagunton kylä on ollut aikoinaan tärkeässä roolissa linnoituksineen esimerkiksi toisessa punikkisodassa ja kylä tunnettiin aiemmin vanhana iberialais-roomalaisena kylänä nimeltä Saguntum. Niin tämäkin idyllinen vaalea välimeren helmi on onnistunut kätkemään itseensä ison palan historiaa ja on jo pelkästään ihastuttavien pienien katujen ja kujiensa vuoksi käymisen arvoinen paikka. Vuoren päällä sijaitseva linnoitus näkyy jo junasta saakka ja linnalle kiipeäminen on myös maisemiensa ansiosta erittäin suositeltavaa. Toki autollakin paikalle pääsee, mutta se ei ole välttämätöntä.


Tämä retki oli osa työharjoitteluni välissä olevaa pientä viikon mittaista lomataukoa, sillä ensimmäinen kolmen kuukauden pestini sai vihdoin päätöksensä (kuinka aika meneekään nopeasti!) ja päätin, että haluan jatkaa työtäni täällä vielä lisää. Pidän kaupungista, työpaikastani sekä työtovereistani todella paljon ja ei, minulla ei ole kiire palata Suomen syksyiseen säähän ihan vielä. Luvassa vielä ainakin pari kuukautta lisää seikkailuja ihanassa Valenciassa ja Espanjan lämmössä. ;)

Nautitaan elämästä, hyvää viikon alkua!


<3: Tiina Johanna
instagram: @tiinajohannaaa


Ei kommentteja: